9/10/08

Σεμινάριο BLS/AED (ERC)

Το σεμινάριο BLS/AED (Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης) απευθύνεται κυρίως σε κοινό πού είναι μάρτυρες μιας καρδιακής ανακοπής, την παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, την ασφαλή χρήση ενός ΑΕΑ (Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή) καθώς και την τοποθέτηση ενός αναίσθητου θύματος σε θέση ανάνηψης.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 4 ½ ώρες και ο μεγελύτερος αριθμός εκπαιδευόμενων ανα σεμινάριο είναι 24. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 10 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται το εγχειρίδιο του σεμιναρίου στην ελληνική, πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC , www.erc.edu) το οποίο δίνεται με επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου και το οποίο έχει διάρκεια 5 έτη. Μετά το πέρας του σεμιναρίου αυτού, θα είστε πιστοποιημένοι χρήστες ενός ΑΕΑ

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης η επιτυχής παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική για συμμετοχή στο μάθημα του 3ου έτους της <<Επείγουσας Ιατρικής>>. Διατηρούμε στην Ελλάδα την πρωτοτυπία αυτή, όλοι οι πτυχιούχοι ιατροί να είναι πιστοποιημένοι από το ERC, ενώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο άλλη μία Ιατρική Σχολή στην Αγγλία προηγήθηκε αυτής.

Από φέτος το σεμινάριο BLS/AED ενσωματώθηκε και στο πρόγραμμα σπουδών του Νοσηλευτικού τμήματος του ΤΕΙ Ηρακλείου στα πλαίσια του μαθήματος <<Πρώτων Βοηθειών>>, πράγμα που αποτελεί επίσης πρωτοτυπία για τα Ελληνικά δεδομένα.


Νίκος Βολακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: